artikel

Grote overname luchtvaartcatering

Horeca

Cateraar Supplair uit Amsterdam is overgenomen door De Ster, fabrikant van wegwerpbestek voor vliegtuigen. De Ster breidt met de overname flink uit op de markt van foodservice voor de luchtvaartsector.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Met een jaaromzet van 220 miljoen euro wordt de nieuwe combinatie één van de grootste internationale spelers, zo voorspelt directeur Lieven Cuyckens van De Ster in een toelichting op de plannen.

‘Met Supplair, een retailer van voeding en merken voor de luchtvaart, verstevigen we onze strategische positie. Steeds vaker besteden luchtvaartmaatschappijen diensten aan derde uit. Foodservice is een groeisector waarin we met Supplair marktleider worden in Europa en de VS’, aldus Cuyckens in Het Financieele Dagblad.

De Ster, met een jaaromzet van 160 miljoen euro, is drie maal zo graat als Supplair. De combinatie van de twee zorgt voor een positief bedrijfsresultaat van zo’n 20 miljoen euro in 2005. De Ster heeft bijna duizend werknemers en maakt onderdeel uit van het Zweedse concern Duni Travel.

Supplair werd vijf jaar geleden opgericht door 36-jarige Philippe Herman en 40-jarige Jaap Roukens. Het bedrijf koopt foodproducten in, verzamelt ze en verpakt ze. Supplair levert aan circa twintig luchtvaartmaatschappijen, waaronder de grote luchtvaartjongens KLM en British Airways. De Amsterdamse onderneming zet jaarlijks 60 miljoen euro om.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel