artikel

Het personeel van De Engel

Horeca

Vrijwel dagelijks is ze in De Engel te vinden. Ansje Engelbertink. Toon’s jongere zus werkt al heel wat jaartjes in de zaak van haar broer. In het begin alleen op de donderdagavond maar al gauw op ook de andere dagen van de week, voornamelijk overdag.

 
Ansje Engelbertink, Toon’s jongere zus, kan goed met haar broer overweg. ‘Onze band is altijd goed geweest. Mijn  stempel druk ik niet op de zaak. Dit is echt met hart en ziel van Toon. Maar omdat ik hier al zo lang werk ben ik heel herkenbaar voor de mensen.’ 
 
Over de positieve eigenschappen van Marthijn Minnima (27) kan Toon Engelbertink kort zijn: ‘Hij komt nooit een minuut te laat’. Minnema kan zich goed vinden in de werkwijze van De Engel. ‘Zelf ben ik ook een perfectionis die de puntjes op de i zet. 
 

 

Portret van Glenn van der Vall achter de bar van café De Engel in Oldenzaal. Hij is een van de vaste medewerkers in het café. In café De Engel is al het personeel zwart/wit gekleed.

 

Het mooiste van De Engel zijn de vaste patronen. Iedere middag zitter er bij de tafel aan het raam een aantal mannen, Van uiteenlopend pluimage. Ze drinken wat, ze praten wat. In het weekend kan dat bijna niet. Dan is het hier erg druk.

Ansje schenkt de glazen nog eens vol van de gasten. 

Bij café De Engel worden al vanaf de eerst dag dertien bieren getapt. Hier een overzicht van de verschillende tapkranen met soorten bier.  

Wat beweegt Toon Engelbertink

Reageer op dit artikel