artikel

Jacob Jan Boerma

Horeca

‘Ik kom uit een ondernemersfamilie. Ik ben een eigenwijs type en heb best wat babbels. Dat mag, maar dan moet je ze ook waarmaken. Ik heb altijd geroepen dat ik voor mijn 30e voor mezelf wil beginnen. Verder streef ik naar meer.’ ‘Ik ben als het ware opgevoed in sterrenrestaurants. Ik heb altijd gedroomd van […]

‘Ik kom uit een ondernemersfamilie. Ik ben een eigenwijs type en heb best wat babbels. Dat mag, maar dan moet je ze ook waarmaken. Ik heb altijd geroepen dat ik voor mijn 30e voor mezelf wil beginnen. Verder streef ik naar meer.’

‘Ik ben als het ware opgevoed in sterrenrestaurants. Ik heb altijd gedroomd van een Michelin-ster. Dat zie ik als internationale erkenning. De ster komt nu wel heel snel. Ik ben er ondersteboven van dat het zo snel op mijn pad komt. Ik ben net een half jaar voor mezelf bezig. Dat Michelin me nu al het vertrouwen schenkt, dat geeft me vleugels.’

‘Ik kom uit het Drentse dorp Annen en ben naar het zuiden getrokken. Een vak moet je nooit in je eigen omgeving leren. Als je wilt opvallen in je beroep, moet je met iets anders thuiskomen. Alle koks gebruiken peper en zout, maar de kunst is: hoeveel?’

‘Ik heb nog geen eigen stijl; ik ben hem aan het ontwikkelen. Ik houd van kruiden en groentes.’

‘Als ik op vakantie ga, wil ik minstens 25 sterren bij elkaar eten. In mijn eentje lunchen en dineren in sterrenzaken, terwijl mijn vriendin op het strand ligt. Bijna alle driesterrenzaken in Europa heb ik al bezocht.’

Bekijk hier 2 toprecepten van Jacob Jan Boerma
Salade van krab en curry-langoustines met zuring en Granny Smith
Mille-feuille van snijboon en coquilles Saint-Jacques met bloemkoolroosjes

Lees hier meer berichten over restaurant De Leest en Jacob Jan Boerma..