artikel

Kaneelbavaroise

Horeca

Ingrediënten:

  • 6 dl halfvolle melk
  • 100 g suiker
  • 6 stuks eigeel, vers
  • 5 g kaneel
  • 3,5 dl slagroom
  • 10 g gelatinebladen
  • 2 g vanille extract

Bereidingswijze:
Breng de melk, kaneel en de helft van de suiker aan de kook. Klop de eierdooiers en de rest van de suiker licht en schuimig. Klop het melkmengsel door de dooiers, giet het terug in de pan en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. (Niet laten koken, want dan gaat de pudding schiften!)

Week de gelatinebladeren, laat uitlekken en doe ze met het vanille-extract bij de hete pudding. Laat de pudding in een schone kom afkoelen. Klop de room, schep die door de afgekoelde pudding en verdeel de pudding over de vormen. (lichtjes ingevet met olie.) Zet in de koelkast om op te stijven.

Pak de vormpjes met een hete doek, draai ze om boven een bord en bestrooi licht met kaneel. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel