artikel

Keijzer, Wageningen

Horeca

Drie van de negen hoofdgerechten bij restaurant Keijzer zijn vegetarisch. En alles wat op de eko-menukaart staat is bereid van pure, biologische producten. De groenten, het vlees en bijvoorbeeld ook de kaas, melk, wijn, frisdranken en zelfs de pepermuntjes. ‘En dat proef je, zeggen onze gasten.

Dat stelt Ruud Keijzer (r), die ook een natuurslagerij in Wageningen runt. ‘Toen biologisch restaurant Jan Steen ermee stopte, grepen we onze kans. Twee zoons van me werken nu in de zaak. M’n zoon Erwin (l) is mede-eigenaar en assisteert in de keuken, terwijl Raimon als afwashulp een zakcentje bijverdient.’

De professionele keukenleiding is in handen van chef-kok Minno Looyaard (m). Deze kok heeft o.a. bij kasteel De Hoge Vuursche in Baarn en bij Zilli Zilli in Arnhem gewerkt. Voorlopig serveert restaurant Keijzer geen lunches. ,,Als we alles voor het diner onder de knie hebben, beginnen we daarmee.’’
Het statige horecapand is meer dan honderd jaar oud en staat op de monumentenlijst. Kroonluchters hangen aan de hoge balkenplafonds. Verder zijn er overal gezellige hoekjes.

Heerenstraat 47. Tel. (0317) 41 16 78. Capaciteit: 42 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €14,75. Dagelijks geopend vanaf 17.30 uur; de keuken sluit om 22.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel