artikel

Mediterrane stamppot met gegrilde karbonades

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kilo kruimige aardappelen zout 1 citroen 1 eetlepel groene pesto 3 eetlepels olijfolie versgemalen peper 4 ribkarbonades 150 gram rucola 125 ml zure room 4 gedroogde tomaten op olie Voorbereiden:Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper
  • 4 ribkarbonades
  • 150 gram rucola
  • 125 ml zure room
  • 4 gedroogde tomaten op olie

Voorbereiden:
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng de helft van de citroenrasp met het citroensap, de pesto, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper en zout. Bestrijk de ribkarabones met dee marinade. Snijd de rucolablaadjes iets kleiner.

Bereidingswijze:
Leg de ribkarbonades 12 minuten op een rooster onder een hete grill. Keer ze regelmatig om. Gebruik eventueel een grillpan. Giet de gare aardappels af. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de rest van de citroenrasp, de zure room, peper en zout toe en maak er puree van. Schep de rucolablaadjes door de hete puree. Verwarm de stamppot hierna niet meer. Serveer het gerecht met de in reepjes gesneden tomaatjes erop met de karbonades.

Reageer op dit artikel