artikel

Mierikswortelmousse met paling

Horeca

Ingrediënten2 blaadjes witte gelatinesap van een halve citroen150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur1½ eetlepels geraspte mierikswortel (potje)125 ml slagroomzout, versgemalen zwarte peper1 kleine trostomaat150 g gerookte paling4 toefjes zeekraal of waterkers BereidingWeek de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap […]

Ingrediënten
2 blaadjes witte gelatine
sap van een halve citroen
150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
1½ eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
125 ml slagroom
zout, versgemalen zwarte peper
1 kleine trostomaat
150 g gerookte paling
4 toefjes zeekraal of waterkers

Bereiding
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht.
Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt. Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak.
Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal. Lekker met lange repen vers geroosterd brood.

Reageer op dit artikel