artikel

Peer met witte wijnsabayon

Horeca

Ingrediënten:

 • 5 handperen
 • 3,5 dl witte wijn
 • 200 g suiker
 • 1 onbespoten sinaasappel
 • 1 kaneelstokje
 • 1 vanillestokje
 • 150 g amandelschaafsel
 • 4 eieren
 • 200 g pure couverture
 • 2,5 dl room
 • 0,5 l vanilleroomijs
 • 10 g pepermuntblad

Bereidingswijze:
Zet 2,5 dl witte wijn op met het vanillestokje, de helft van de suiker en de schil en het sap van de sinaasappel. Schil en halveer de peren en leg die in het witte wijn mengsel. Vul eventueel aan met water, peren moeten bedekt zijn. Laat de peren op laag vuur 12 minuten pocheren. Meng de eidooiers met 1 dl witte wijn, 1 el suiker en 3 eetlepels perenvocht. Sla de helft van de slagroom met 1 el suiker, zet koud weg. Meng de amandelen met 1 eiwit en de rest van de suiker en bak af in de oven op de bakplaat tot ze goudbruin zijn. Smelt de chocolade in de rest van de room, voeg eetlepel perenvocht toe en houd warm. Sla de witte wijn sabayon op tot mooi luchtig.Maak het bord op.

Reageer op dit artikel