artikel

Scandinavische palingtartaar

Horeca

Ingrediënten200 g gerookte palingfilet1 klein uitje1 kleine appel2 grote augurken1 bekertje crème fraîche of Room Fris (125 ml)2 eetlepels fijngehakte dille1 eetlepel citroensapzout, peper75 g veldsla BereidingPel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de […]

Ingrediënten
200 g gerookte palingfilet
1 klein uitje
1 kleine appel
2 grote augurken
1 bekertje crème fraîche of Room Fris (125 ml)
2 eetlepels fijngehakte dille
1 eetlepel citroensap
zout, peper
75 g veldsla

Bereiding
Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraîche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes 1/2 deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.

Reageer op dit artikel