artikel

Stamppot paksoi en paddestoelen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kilo aardappels (kruimig) 500 gram paksoi 4 bosuitjes 250 gram grotchampignons zout 40 gram boter cayennepeper Voorbereiding:Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen van de paksoi. Snijd bladen en in stelen in smalle repen. Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de schoongeborstelde champignons […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 500 gram paksoi
  • 4 bosuitjes
  • 250 gram grotchampignons
  • zout
  • 40 gram boter
  • cayennepeper

Voorbereiding:
Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen van de paksoi. Snijd bladen en in stelen in smalle repen. Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.

Bereidingswijze:
Doe de aardappels in de pan en voeg zoveel water toe dat ze voor de helft onderstaan. Doe een beetje zout in de pan. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten . Doe dan de reepjes paksoi bij de aardappels. Kook de groenten nog eens een minuut of vijf. Controleer of de aardappels gaar zijn. De gesneden stelen van de paksoi zijn dan nog knapperig.

Giet de groenten af. Zet de pan op een warmhoudplaatjes of vlamverdeler op een laag vuur. Bak terwijl de aardappels koken de champignonsplakjes. Bestrooi ze met zout. Stamp de aardappels en paksoi door elkaar. Schep de uiringetjes en gebakken champignons met de jus door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en cayennepeper.

Reageer op dit artikel