artikel

Zwaardvis in romige speksaus

Horeca

Ingrediënten:

4 moten zwaardvissteak
16 plakjes katenspek
1 pot visfond(380 ml)
1,5 dl droge witte wijn
1 dl olie 250 ml slagroom
peper 4 kleine takjes selderij
5 sjalotjes

Sjalotjes pellen, halveren en in dunne ringen snijden. Vier plakjes spek in dunne reepjes snijden. Spekjes in droge koekenpan twee minuten zachtjes bakken, sjalot toevoegen en 1 minuut meebakken. Fond en wijn toevoegen en op hoog vuur tot ongeveer 1 dl inkoken. Twee dl slagroom toevoegen en saus tot ongeveer 2 dl laten inkoken. Saus tot gebruik in koelkast bewaren. Elke moot zwaardvis in drie stukken snijden en bestrooien met peper. Rest van spek om zwaardvismootjes heenwikkelen en vastzetten met een prikker. In braadpan olie verhitten en zwaardvis in ongeveer 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren.
Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af halen en de rest van de slagroom (50 ml) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Saus over borden verdelen. Op elk bord drie mootjes zwaardvis op elkaar leggen. Sateprikker erdoor steken. Garneren met een takje selderij.
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.

Reageer op dit artikel