artikel

Eindeloos voor fijnproevers, Leeuwarden

Horeca

Na zes jaar Eindeloos in Leeuwarden te hebben uitgebaat, gaan Marcel Haven en Nynke Jansma verder met delicatessenwinkel Eindeloos voor Fijnproevers. ‘Het restaurant liep erg goed, maar we hebben toch voor deze uitdaging gekozen. Nu hebben we iets meer regelmaat. De druk is eraf’’, zegt de Friese topkok en traiteur.

Hij kookt op locatie en bereidt verse maaltijden voor verkoop in de winkel. Hete bliksem, compotes of een pastaschotel met huisgemaakte pesto en tapenades. Maar de gastronomie kan hij toch niet missen. In een zijkamer zijn drie kleine tafels ingericht, waar Marcel en Nynke lunches aanbieden. ‘We blijven koken. En natuurlijk op niveau’, stelt de chef-kok. Verse truffels, oesters, eendenlever en zwezerik staan onder meer op de lunchkaart van Eindeloos voor Fijnproevers.

Was het restaurant bistro-achtig, donker en knus ingericht, de nieuwe zaak heeft een moderne uitstraling gekregen. Met lichtgrijze wanden en stalen stellingen voor de delicate etenswaren. Kazen uit binnen- en buitenland, olijfoliën en kwaliteitswijnen voor de fijnproever.

Korfmakersstraat 17. Tel. (058) 213 08 35. www.fijnproevers.com. Capaciteit: winkel 60 m2; 8 zitplaatsen. Prijsindicatie: broodjes vanaf €4,50; lunches €16,- à €20,-. Geopend di t/m vr van 10.00-19.00 uur; za van 10.00-17.00 uur. Zo/ma gesloten.