artikel

Gemarineerde witlof in bakpapier

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 flinke struikjes witlof
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 40 gram blauwschimmelkaas (bijv. Gorgonzola)
  • 2 takjes tijm

Bereidingswijze:
Was de witlof en halveer de struikjes in de lengte. Leg de witlof in een schaal. Verwarm de appelstroop in een steelpan en roer de azijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet deze marinade over de witlof en laat deze minimaal 1 uur, afgedekt, intrekken.

Keer de struikjes tussentijds tweemaal om. Verpak vervolgens tweemaal twee witlofhelften met een eetlepel marinade in een vel bakpapier en vouw de vellen dicht. Leg de pakketjes in een stoommandje of in een hittebestendige vergiet. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de witlof in het mandje of in het vergiet boven het kokende water in circa 10 minuten gaar. Snij de kaas in kleine stukjes. Vouw de pakketjes open en verdeel de kaas erover. Garneer met een takje tijm.

Reageer op dit artikel