artikel

Horecava Hotelnetwerk 2006: ‘Hotelier: Gastheer of boekhouder?

Horeca

Is de hotelier anno 2006 gastheer of boekhouder? Hoe groot is de druk van hoofdkantoren, aandeelhouders of de bank om vooral op de cijfertjes te letten? Blijft er voldoende ruimte voor service, gastvrijheid en innovatie? Rond dit thema organiseert Horecava op dinsdag 10 januari de inmiddels traditionele bijeenkomst voor hotelondernemers en -managers. Het onderwerp van […]

Is de hotelier anno 2006 gastheer of boekhouder? Hoe groot is de druk van hoofdkantoren, aandeelhouders of de bank om vooral op de cijfertjes te letten? Blijft er voldoende ruimte voor service, gastvrijheid en innovatie? Rond dit thema organiseert Horecava op dinsdag 10 januari de inmiddels traditionele bijeenkomst voor hotelondernemers en -managers.

Het onderwerp van Hotelnetwerk 2006 komt vooral tot leven met het presenteren van praktijkcases. Twee vooraanstaande hoteliers vertellen hoe ze de balans proberen te vinden tussen de gastheer en de boekhouder. En is er verschil tussen de ervaringen van een directeur van een grote hotelketen of de eigenaar van één familiehotel.

Kees van Maaswaal is algemeen directeur van Accor Hotels Nederland, onderdeel van een grote internationale keten. Accor telt wereldwijd 4000 hotels, verspreid over 90 landen. In Nederland heeft het 55 hotels, vooral met het logo van Novotel, Mercur of Ibis op de gevel. Daarnaast zijn er enkele Sofitel’s, Formule-1 hotels en een Etap.

Harrie Beaumont is de derde generatie in het familiebedrijf Hotel Beaumont in Maastricht. De afgelopen jaren verbouwde hij het klassieke hotel in het stadsdeel Wuck tot een eigentijds logiesbedrijf met gastenverblijf. Kosten: ruim 3 miljoen euro. Het berijf onderging een metamorfose en ontving voor de innovatieve manier waarop dat gebeurde de Dutch Hotel Award.

Het programma bevat verder nog een algemene inleiding op het onderwerp. De bezoekers krijgen de kans met behulp van stemkastjes hun mening te geven over een aantal stellingen. Tevens is er ruimte voor discussie aan tafel. Dagvoorzitter is Sander Allegro.

Deelnemen
De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 11 januari van 11.00-13.30 uur in het Amsterdam RAI Congrescentrum. Deelname kost € 55,- p.p. De prijzen zijn inclusief toegangskaart Horecava, parkeerkaart en een broodje.Ook is het voor bedrijven, adviesbureaus en samenwerkingsverbanden mogelijk een complete tafel te reserveren voor 9 personen; een unieke kans om dit evenement met hotelrelaties bij te wonen en te ondersteunen. Informatie is verkrijgbaar bij Martine de Haart, T 020 549 30 54 of m.d.haart@rai.nl.

Hotelnetwerk is een initiatief van RAI Horecava, in samenwerking met Misset Horeca, Bedrijfschap Horeca en Catering, de sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland, LAgroup en HSMAI.

Reageer op dit artikel