artikel

Jamaicaanse erwtensoep

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 450 gram doperwten
 • 200 gram zuurkoolspek
 • 1 liter kippenbouillon
 • 200 gram kipfilet
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 teentje knoflook
 • 2 sjalotjes
 • 1/2 Spaanse peper (zonder zaadjes)
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 gele paprika
 • 1 grote nog niet geheel rijpe banaan
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd het zuurkoolspek in blokjes en breng de bouillon aan de kook en laat hierin in 1 uur het spek gaar worden. Snijd ondertussen de kipfilet, de bleekselderij en de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de bouillon en laat deze op een laag vuur gaar worden.

Verhit in de tussentijd de olie met hierin de sjalotjes, Spaanse peper en de knoflook. Bak alle ingrediënten licht aan. Voeg de doperwten toe en laat ze meekoken. Giet hierop de bouillon met groenten en kip. Breng het geheel weer aan de kook. Voeg de banaan in plakjes toe en laat alles nog even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Reageer op dit artikel