artikel

Klassieke erwtensoep

Horeca

Ingrediënten:

  • 300 gram varkenspoot zonder vel
  • 250 gram zuurkoolspek
  • 400 gram spliterwten
  • 1 1/2 liter water
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1/2 knolselderij
  • 1 runderrookworst
  • zout, peper
  • fijngeknipte selderij


Bereidingswijze:
Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur 2 uur trekken. Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn. Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij.

Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringetjes. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep met fijngeknipte selderij.

Reageer op dit artikel