artikel

Koffie Salon, Amsterdam

Horeca

Onlangs kwam een Italiaanse mevrouw de zaak binnen. Die werd helemaal blij van onze espresso.’’ Rob van Zalen opende de Koffie Salon, een Italiaanse koffiebar met een Hollands tintje, waar ook stroopwafels, gevulde koeken en gebak te koop zijn. Maar het belangrijkste is de koffie. Die behoort tot de beste van de stad, durven we te zeggen. De machine is van Kees van der Westen, de bonen van de Romeinse brander Palombini. Het geeft een resultaat om je vingers bij af te likken.

Pontificaal in de zaak staat de Mirage Triplette Classic Idrocompresso. De machine heeft geen pomp, maar hydraulische hendels. Behalve het theatrale effect van de op en neer bewegende hendels, smaakt koffie uit zo’n hendelmachine ook anders. De espresso heeft meer ‘crema’ en een smeuïger mondgevoel. De smaak is zachter. Van Zalen weet waar hij mee bezig is. Ooit verrichte hij pionierswerk voor illy in de Verenigde Staten. En nu is er dan de Koffie Salon. Van Zalen: ,,’s Morgens om zeven uur komen de bouwvakkers als eersten, dan de advocaten en daarna de buurtbewoners.’’Utrechtsestraat 130. Tel. (020) 330 43 14. Capaciteit: 50 zitplaatsen. Prijs: koffie vanaf €1,70. Dagelijks open van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Reageer op dit artikel