artikel

Kookwedstrijden en Gastvrijheidswedstrijden

Horeca

Nationale kampioenschappen koken en gastvrijheidHet Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde gaan samen met Amsterdam RAI van Horecava het podium voor topwedstrijden maken. Vier dagen lang strijden gastheren/vrouwen en koks om de eer. Woensdag is het hoogtepunt met de terugkomst van de Gouden Koksmuts, jarenlang de felbegeerde prijs voor toonaangevende cuisiniers. Deze prijs krijgt zijn evenknie met […]

Nationale kampioenschappen koken en gastvrijheid
Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde gaan samen met Amsterdam RAI van Horecava het podium voor topwedstrijden maken. Vier dagen lang strijden gastheren/vrouwen en koks om de eer. Woensdag is het hoogtepunt met de terugkomst van de Gouden Koksmuts, jarenlang de felbegeerde prijs voor toonaangevende cuisiniers. Deze prijs krijgt zijn evenknie met de introductie van de Gouden Gastvrijheid Award die goed gastheerschap gaat belonen.

De Nationale Kampioenschappen Koken en Gastvrijheid zijn bestemd voor alle vakmensen (niet voor leerlingen) in horeca, recreatie, catering en zorg-instellingen.Een uitgebreid overzicht van alle wedstrijdvoorwaarden, prijzenpakket en het inschrijfformulier is te vinden op www.gastvrijheidsgilde.nl of www.koksgilde.nl.

Maandag 9 januari: Nationaal Kampioen Jonge Koks 2006
Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten.

Dinsdag 10 januari: Nationaal Kampioen Chef-koks 2006
Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten.

Woensdag 11 januari: De Gouden Koksmuts 2006
De wedstrijd voor de creatieve chefs.Opdracht: een koude schotel ‘warm gedacht, koud gebracht’ voor 7 personen met als onderwerp schaal- en schelpdieren.

Donderdag 12 januari: Nationaal Kampioen Instellingskok 2006
Opdracht: à la minute bereiden van een driegangen menu voor 4 personen op basis van convenience en verse ingrediënten. naar boven

Gastvrijheidswedstrijden
Bij de gastvrijheidswedstrijden staat het verlenen van gastvrijheid en het omgaan met gasten centraal. Denk daarbij aan het reageren op moeilijke of onverwachte situaties. Voor de duidelijkheid: het zijn geen serveerwedstrijden. Thérèse Boer, president van het Gastvrijheidsgilde: “De belangrijke rol van gastvrijheid in onze bedrijfstak moeten we absoluut beter en meer op de kaart zetten. We hebben vele topgastheren en -vrouwen. Die moeten meer in de publiciteit komen. Daarom is de Gouden Gastvrijheid Award ook duidelijk naast de Gouden Koksmuts gezet.“ Voor deze wedstrijd moeten deelnemers een eigen gastvrijheidsformule ontwikkelen, presenteren en ter plekke toepassen.

Ook zijn er wedstrijden voor het Nationaal Kampioenschap Gastvrijheid voor restaurants, hotelrecepties en drankverstrekkende horeca.

Maandag 9 januari: Nationaal Kampioen Drankverstrekkers 2006
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren betrekking hebbend op gastvrijheid in de drankenverstrekkende horeca (café, bar, discotheek of zaalbedrijf).

Dinsdag 10 januari: Nationaal Kampioen Restaurant 2006
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren betrekking hebbend op gastvrijheid in een restaurant.

Woensdag 11 januari: De Gouden Gastvrijheid Award 2006
Opdracht: een gedetailleerde gastvrijheidsformule.Tijdens de wedstrijden moeten deelnemers hun formule presenteren en vragen van de jury beantwoorden. Ook moeten ze alle onderwerpen volgens hun eigen formule praktisch kunnen demonstreren.

Donderdag 12 januari: Nationaal Kampioen, categorie Receptie
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren betrekking hebbend op gastvrijheid in een hotelreceptie.

Reageer op dit artikel