artikel

Taco’s met pittige champignons en aubergine

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g kastanjechampigons
  • ½ ui
  • 1 paprika
  • 2 tacoschelpen
  • ¼ aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 75 g veldsla

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Snij grote champignons in vieren. Pel de ui en hak deze fijn. Was de paprika, halveer deze, verwijder de pitjes en snij de paprika in kleine stukjes. Verwarm de tacoschelpen.

Was de aubergine en snij deze in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de aubergine op een hoog vuur aan twee kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de ui en de paprika op een matig vuur va. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak de champignons al omscheppend tot het vocht is verdwenen. Bak de rozijnen 2 minuten mee. Schep de Mexicaanse kruiden en de tomatenketchup door de champignons. Vul de tacoschelpen met de plakjes aubergine en het champignonmengsel. Serveer de taco’s op een bedje van veldsla.

Reageer op dit artikel