artikel

Veldsla met champignons

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 g veldsla
 • 10 cherrytomaatjes
 • 1 kleine ui
 • 2 eetlepels (kruiden)azijn
 • 1 theelepel mosterd
 • 3 eetlepel (noten)olie
 • 4 takjes fijngeknipte peterselie
 • peper
 • zout
 • 1 bakje (kastanje)champignons
 • 1 eetlepel margarine
 • 1 teentje knoflook
 • citroensap
 • 2 eetlepels fijngehakte cashewnoten

Bereidingswijze:
Verdeel de sla over 2 borden. Snij de tomaatjes door midden en leg ze op de sla. Pel en snipper de ui. Roer in een kommetje een sausje van de azijn, mosterd, olie, peterselie, ui, zout en peper. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit in een koekenpan de margarine en pers het teentje knoflook erboven uit. Doe de plakjes champignon ook in de pan en bak deze in ongeveer 3 minuten mooi bruin van kleur. Strooi er een beetje peper over en besprenkel de gebakken champignons met citroensap. Verdeel de champignons over de sla. Sprenkel de dressing erover. Strooi tenslotte de gehakte cashewnoten over de champignons. Lekker met donkerbruin brood.