artikel

Witlofbeignets met kaasdip

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 struikjes witlof
  • 100 g verse roomkaas met kruiden (light)
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise (ca. ½ theelepel gedroogde rozemarijn)
  • 100 g bloem
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper
  • frituurolie

Bereidingswijze:
Was de witlof, dep de struikjes goed droog en maak de blaadjes los. Maak de roomkaas fijn met een vork en meng de mayonaise (en naar smaak de rozemarijn) door tot een stevig sausje ontstaat. Verhit de frituurolie tot ca. 170 graden C. Zeef de bloem boven een kom, voeg de dooier en een kleine dl koud water toe en klop alles los tot een vrij stevig beslag. Wentel de witlofblaadjes een voor een door het beslag en frituur ze in gedeelten in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct met de dipsaus.

Reageer op dit artikel