artikel

Witlofsalade met spekjes, rucola en cherrytomaten

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 struikjes witlof
  • 50 gram cherrytomaten
  • 75 gram spekreepjes
  • 1-2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel appelstroop
  • zout, (versgemalen) peper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bosje rucola (circa 20 gram)

Bereidingswijze:
Maak de witlofstruikjes schoon en snij elk struikje in de lengte in zessen. Halveer de cherrytomaten. Bak in een wok op een hoog vuur de spekreepjes uit en neem ze uit de wok. Roer in een kommetje de azijn, mosterd, appelstroop, zout en peper naar smaak en vijf eetlepels van de olijfolie tot een dressing. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten. Voeg de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola, tomaten en spekreepjes over twee borden. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer deze salade direct. Lekker met Italiaans ciabatta brood.

Reageer op dit artikel