artikel

Beste catering zorg bekend op Horecava 2007

Horeca

Op de volgende Horecava is bekend welke zorginstelling de beste catering biedt. Onder meer, want de instellingen worden verder beoordeeld op het gebied van slapen, gastvrijheid en ambiance. Het moet leiden tot een top100 van verpleeg- en ziekenhuizen met ‘Michelin’-sterren.

Dat werd donderdag aangekondigd op het congres Gastvrijheidszorg met sterren op de Horecava. Het Koksgilde, de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) en Standex Periodieken organiseren de nieuwe top100. De verpleeg- en ziekenhuizen en bejaardentehuizen die daarin willen eindigen moeten een vragenlijst invullen met daarin de criteria. Een onafhankelijke instantie controleert. En vervolgens velt het Koksgilde, de LOC en Standex het definitieve oordeel en wordt de ‘hitlijst’ bekend gemaakt op de Horecava 2007.

Tijdens het congres werden de zorginstellingen door de diverse interessante sprekers dan ook opgeroepen mee te doen aan de beoordeling. ‘Het zorgt voor een positief imago van de zorg’, aldus Theo Pieper van het Koksgilde. Niet iedere toehoorder (veelal manager restauratieve zorg) was overtuigd van deelname. Bijvoorbeeld vanwege de kosten, die bijna 1800 euro bedragen of een mogelijk negatieve beoordeling.

Naast catering voor patiënten moeten in de instellingen ook bezoekers en personeel voorzien worden van food & beverage. Deze diensten worden meegenomen in de totale beoordeling. Net als tal van andere criteria (slapen, gastvrijheid en ambiance) die een instelling één, twee of drie sterren opleveren. De top10 van de lijst maakt kans op de Food is Care Award.

Reageer op dit artikel