artikel

Beveiliger daagt Melchers voor rechter

Horeca

Globe Security bv, dat de familie Melchers tijdens en na de ontvoering van cateraar Claudia Melchers wekenlang intensief beveiligde, sleept vader Hans Melchers voor de rechter wegens wanbetaling.

Het bedrijf zegt nog zo’n 40.000 euro te krijgen voor langdurige en hooggekwalificeerde beveiliging van de familie. Dit meldt het AD. De familie van de ontvoerde Claudia Melchers werd extra bewaakt. De rechter moet zich nu over de nota buigen.

Claudia Melchers van cateringbedrijf CMC in Amsterdam werd begin september vorig jaar uit haar woning in Amsterdam ontvoerd. Na twee dagen werd ze vrijgelaten. Hans Melchers betaalde volgens Globe-directeur B. Roozegaarde na lang aandringen op 21 september slechts 50.000 euro voor de beveiliging van de familie op diverse plekken in Nederland. De kosten bedroegen toen al bijna 84.000 euro.

De familie meent dat het beveiligingsbedrijf onredelijk hoge bedragen rekende, dan wel afweek van afspraken. Het bedrijf stelt dat zij door de bijzondere beveiligingsopdracht extra mensen heeft moeten inhuren en zelf diverse dure specialismen heeft ingeschakeld, zoals een hondenbrigade en een permanent gesloten camerasysteem. De extra kosten zouden in nauw overleg met de familie zijn gemaakt. Door het uitblijven van betalingen zegt Globe in financiële problemen te zijn geraakt.

Reageer op dit artikel