artikel

Biologische groenten niet gezonder dan gewone

Horeca

Biologisch geteelde groenten zijn niet gezonder dan gewone groenten in de supermarkt. Het gehalte aan vitamine C, mineralen, vezels en anti-oxidanten is vrijwel gelijk. Dat geldt ook voor de voedingswaarde. Voor de gezondheid van de consument maakt het niet uit of hij biologische of reguliere groente koopt.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond dat komende vrijdag wordt gepubliceerd. De bond onderzocht van vijftien groenten reguliere en biologisch geteelde varianten. Als er al verschillen waren, zitten die in het gebruik van bestrijdingsmiddelen, zo stelt de bond in de uitgave. Zo’n 5 procent van de verkochte agf in Nederland is biologisch.

Het platform voor de biologische landbouw Biologica reageert in de Volkskrant teleurgesteld op de uitkomst van het onderzoek. ‘Er zijn de afgelopen jaren honderden studies verschenen, de meeste met een positieve uitkomst, en slechts een paar negatieve. Dit is weer een nieuwe, één van de vele. Daar houd ik me maar aan vast’, zegt Bert Ruitenbeek van het platform.

Reageer op dit artikel