artikel

Diepvries Unilever en Heinz samengevoegd

Horeca

Het Amerikaanse voedingsconcern Heinz heeft de diepvriesactiviteiten in de etalage staan. Daarnaast beraadt Unilever zich over de toekomst van zijn diepvriesdivisie, waarbij verkopen één van de opties is. Ook de voormalige diepvriesdivisie van Nestlé, nu eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT, zou te koop zijn.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De partij die in staat is deze activiteiten te bundelen, heeft meteen een dominante plek in het Europese diepvriesvak. Het FD beroept zich weer op de Noorse website IntraFish. Volgens bronnen dicht bij de transactie van Heinz zou de samenvoeging van Unilever en Heinz tot de mogelijkheden behoren. Er worden echter geen namen van kandidaat-kopers genoemd.

De verkoop van diepvriesdivisies staat hoog op de agenda. De sector worstelt met een imagoprobleem waarbij consumenten liever kiezen voor vers of koelvers. En zolang de branche er niet in slaagt de consument bij te brengen dat diepvries zeker zo gezond is als koelvers zal de omzetgroei de aankomende tijd blijven stagneren.

Reageer op dit artikel