artikel

Groen, Uden

Horeca

Twee rasechte Udense meiden, Anja Arnts (l) en Hanny Kremers willen met café Groen een nieuwe vorm van uitgaan in hun woonplaats creëren. Wat voorheen de donkerbruine herberg Het Groene Woud was, is nu een moderne zaak waarbij de bar en het restaurantgedeelte één grote ruimte vormen. ‘Maar we willen wel de gezelligheid van het bruine café’, zegt Hanny Kremers.

‘Daarom hebben we een loungehoek met een warm oosters-mediterraan karakter en een open haard. Groen moet een huiskamer of hangplek voor oudere jongeren of jongere ouderen worden.’ De Zebra-zaal nodigt overdag uit voor een serieuze vergadering, geeft ’s avonds gelegenheid voor een feest en kan op zondag het karakter krijgen van een speelplaats voor kinderen, terwijl hun ouders aan de borrel zitten. Hanny doet de marketing en reclame, Anja is verantwoordelijk voor de financiën van café Groen. Het tweetal heeft geen horeca-ervaring. ‘We zijn helemaal fris. Natuurlijk hebben we de verplichte papieren gehaald, een adviseur in de arm genomen en werken we met professioneel horecapersoneel.’

Veghelsedijk 42. Tel. (0413) 24 15 40. www.cafegroen.nl. Capaciteit: restaurant 40 zitplaatsen; zaal 40; terras 40; binnenplaats 25. Prijsindicatie: pilsje €1,80; hoofdgerechten €10,- à €20,-. Dagelijks geopend vanaf 16.00 uur; zo vanaf 15.00 uur.

Reageer op dit artikel