artikel

IJssalons bereiden zich voor op nieuw ijsseizoen

Horeca

IJsvak, de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider, wordt op 5 tot en met 7 december gehouden in de Amsterdam Rai. Tijdens IJsvak worden bezoekers via demonstraties, voorlichting, workshops en wedstrijden volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid het nieuwe ijsseizoen ingaat.

IJsvak wordt voor de dertiende keer in nauw overleg met de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland georganiseerd. In 2005 werd IJsvak voor het eerst gelijktijdig met de Bakkerij Dagen gehouden. Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van KHN, zegt hierover: ‘De verhuizing van deze beurs naar Amsterdam zal zeker bijdragen tot een nog professionelere invulling van het evenement’.

IJssalon van het Jaar
Net als voorgaande jaren wordt tijdens IJsvak door de deelnemers aan de wedstrijden ‘De Gouden IJsspatel’ en ‘De Gouden IJscoupe’ gestreden om de overall titel ‘IJssalon van het Jaar’ plaats. Hier wordt bepaald wie het lekkerste koffie-ijs maakt uit een zelf ontwikkelde receptuur.

Op dinsdag 7 februari kunnen zowel de deelnemers van ‘De Gouden IJsspatel’ als andere ijsbereiders deelnemen aan de vakwedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’. In zes minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en aan een deskundige jury presenteren. IJsbereiders kunnen kiezen voor deelname aan beide wedstrijden of aan één, maar diegene die over beide vakwedstrijden opgeteld de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot IJssalon van 2006.

In 2005 wonnen Heddeke en Leon Kees van IJssalon Kees uit Geldrop zowel de IJsspatel als de IJscoupe.

Meer informatie over de wedstrijden van de IJsvak is te vinden op www.wedstrijden.nl

Reageer op dit artikel