artikel

Sligro ziet acht miljoen winst verdampen

Horeca

Sligro heeft vorig jaar een lagere nettowinst behaald. Het resultaat was wel licht boven de verwachting van analisten. De nettowinst daalde van 58,6 miljoen naar 50,9 miljoen euro, aldus de levensmiddelengroothandel uit Veghel.

Analisten hadden op een nettowinst van ruim 47 miljoen euro gerekend. Sligro handhaaft het dividend op 1 euro per aandeel. Het bedrijf geeft geen concrete prognose voor dit jaar. Begin deze maand maakte Sligro over het afgelopen jaar een tegenvallende omzet bekend. De onderneming, die anderhalf jaar geleden voedingsgroothandel Ven kocht, zag de opbrengsten stijgen van 1,44 miljard euro naar 1,55 miljard. Analisten hadden gemiddeld op 1,6 miljard euro gerekend.

Sligro verloor in de eerste helft van 2005 een grote klant. Verder heeft het bedrijf veel last van prijsdruk bij zijn beide activiteiten (foodservice en foodretail). Ook viel het zomerweer tegen, waardoor Sligro omzet misliep. Grootste tegenvaller in het afgelopen jaar was de integratie van Ven. Sligro versnelde het invoegen van de voedingsgroothandel, waardoor de kosten stegen en er omzet bij Ven verloren ging.