artikel

Sodexho heeft last van natuurgeweld

Horeca

De orkanen die in de tweede helft van 2005 over de VS raasden spelen Sodexho parten. De Franse cateraar schat dat het natuurgeweld 0,7 procent omzet heeft gekost.

Ondanks dat noteerde Sodexho nog wel een omzetgroei van 3,6 procent in de VS. Dat meldt Caterer. Vooral het sluiten van universiteiten in de door orkanen getroffen gebieden in de zuidelijke staten van het land zorgde voor een flinke stagnatie van de omzet.

Ondanks deze tegenvallers zegt Sodexho tevreden te zijn over de omzetontwikkeling. Een woordvoerder van Sodexho laat weten verheugd te zijn op de wereldwijde jaarcijfers. Die geven een groei aan van 5,1 procent. Vooral in Groot-Brittannië noteert Sodexho na lange tijd van malheur weer fraaie resultaten. Voor het eerste sinds drie jaar noteerde Sodexho in de UK een organische groei.

Reageer op dit artikel