artikel

Warung Bali Breeze, Den Haag

Horeca

Een vleugje Bali in Den Haag. Dat wil Bobby Dessauvagie neerzetten in restaurant Warung Bali Breeze, dat zich baseert op de oorspronkelijke Indische en Indonesische keuken. De eigenaar/kok, bekend van onder andere restaurant Kantjil in Den Haag en Amsterdam, wil terug naar zijn culinaire roots, maar zegt daarbij vernieuwingen niet uit de weg te gaan. ‘Ik begin met mijn favoriete klassiekers en een aantal specialiteiten. In de toekomst wil ik graag op een andere wijze mijn lievelingsgerechten bereiden en presenteren.

De sambal (negen soorten) wordt ter plekke vers gemaakt in de sambalbar. De gast geeft aan welke smaak hij wil, waarna de kok voor het oog van de gasten de rode en groene pepers op een grote steen plat wrijft.

De inrichting van Warung Bali Breeze is te typeren als modern en authentiek. Intiem en warm door de bamboehouten tafels, terwijl de strakke vloer een krokodillenprint heeft. Door het getemperde licht en de Indische loungemuziek, proef je de oosterse mystiek. Dessauvagie: ‘Ik wil de oosterse gastvrijheid van een nieuwe dimensie voorzien.’Exposities van Indische of Indonesische aard staan gepland.

Zeestraat 58. Tel. (070) 360 06 50. Capaciteit: 45 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten €17,50 tot €25,-. Geopend wo t/m zo van 17.00 tot 22.00 uur.

Reageer op dit artikel