artikel

Wasmiddel voor groenten en fruit

Horeca

In Duitsland is een speciaal middel op de markt gebracht waarmee groenten en fruit gewassen kunnen worden. Met Greaner zou het schoner worden. Mogelijk worden zelfs pesticiden van bijvoorbeeld appels en sla verwijderd.

De twee Duitsers schrijven het door hen ontwikkelde speciale groente- en fruitwasmiddel Greaner zelfs voor als het om gezondere voeding gaat. Het is volgens het duo beter dan wassen met water alleen. Het oppervlakkige vuil zoals modder, bacteriën, sporen en wellicht pesticiden, wordt door een speciale techniek verminderd. Bij geteste druiven zou de schil zelfs steviger zijn geworden.

Duitse consumentenverenigingen en regering raden regelmatig aan groenten en fruit met water te wassen, maar slechts weinig consumenten weten hoe groenten en fruit het allerbeste gereinigd kunnen worden. Daar zou Greaner, zojuist geïntroduceerd in de Duitse apotheken, een oplossing voor kunnen bieden.

Reageer op dit artikel