artikel

Zuurkool op broodje pastrami

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 triangelbroodjes
  • 1 zure appel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr. pastrami
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 250 gr. wijnzuurkool

Bereidingswijze:
Verhit de grillpan. Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken van de broodjes knapperig op de grillpan. Snijd de appel in 12 partjes en hussel deze in een kom om met 1/2 eetlepel olie. Neem de broodjes uit de grillpan en rooster vervolgens de appel en de ui bruin.

Bak in een koekenpan de plakjes pastrami snel om en om. Leg de plakjes vervolgens op een warm bord. Verwarm daarna in de koekenpan de rest van de olie en bak hier de komijn in totdat de geur vrijkomt. Voeg de zuurkool toe en verwarm het geheel.

Schep de zuurkool op de broodjes en verdeel de pastrami erover. Leg de partjes en uiringen erop. Direct serveren.

Reageer op dit artikel