artikel

Artisjok met garnalen en krab

Horeca

Ingrediënten: 400 gram artisjokharten of – bodems 2 teentjes knoflook 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie versgemalen peper 1 eetlepel gehakte Provençaalse kruiden 100 gram krabsticks of surimi 1 eetlepels kappertjes 150 gram Hollandse garnalen 100 gram magere roomkaas 75 gram veldsla of fijne bladsla 1 citroen Bereidingswijze:Giet de artisjokeharten of – bodems af en […]

Ingrediënten:

 • 400 gram artisjokharten of – bodems
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels citroensap
 • 4 eetlepels olijfolie
 • versgemalen peper
 • 1 eetlepel gehakte Provençaalse kruiden
 • 100 gram krabsticks of surimi
 • 1 eetlepels kappertjes
 • 150 gram Hollandse garnalen
 • 100 gram magere roomkaas
 • 75 gram veldsla of fijne bladsla
 • 1 citroen

Bereidingswijze:
Giet de artisjokeharten of – bodems af en dep ze droog met keukenpapier. Pers de gepelde teentjes knoflook boven het citroensap en meng er olijfolie, peper en Provençaalse kruiden door. Giet deze marinade over de artisjok en laat dit minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de krab fijn en meng er de kappertjes en garnalen door.

Bereidingswijze:
Verwarm de grill. Zet de artisjokharten of -bodems naast elkaar in een ovenschaal. Druk de harten iets open. Vul harten of bodems met het vismengsel. Verdeel daarover de magere roomkaas en laat die even onder een hete grill smelten. Verdeel de sla over 4 borden. Zet daarop de gevulde artisjok en garneer met partjes citroen.

Voedingswaarde per persoon: 17 gram eiwit, 13 gram vet, 4 gram koolhydraten, 201 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel