artikel

Balansdag kent ‘overweldigende start

Horeca

De Balansdag, het nieuwste project van het Voedingscentrum, slaat aan bij het Nederlandse publiek. Woordvoerder Arjan Huijsmans spreekt in het Nederlands Dagblad van ‘een overweldigende start’.

De site Voedingscentrum.nl is vanaf begin deze maand in de lucht, maar is al meer dan 450.000 keer bezocht. De brochure over de Balansdag is door 100.000 mensen aangevraagd of gedownload en voor de wekelijkse nieuwsbrief over de Balansdag hebben zich inmiddels 20.000 mensen aangemeld. Het Voedingscentrum doet permanent onderzoek naar het effect van de campagne. De bekendheid van de Balansdag wordt verschillende keren per jaar gemeten. Huijsmans zegt dat het gaat om een meerjaren-campagne.

De Balansdag staat voor één dag iets minder calorieën eten als de dag daarvoor wat meer calorieën genuttigd zijn. De Balansdag moet helpen om makkelijker nee te zeggen, ook tegen anderen. ‘Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat veel mensen het moeilijk vinden nee te zeggen tegen een gebakje op een feestje of tegen een traktatie op het werk. We willen daarom een handvat geven om makkelijker op gewicht te blijven’, aldus Huijsmans.

Reageer op dit artikel