artikel

Chocolade op drie manieren bereid

Horeca

Ingrediënten:BSavarin 120 g chocolade, Manjari 50 g roomboter 3 eiwitten 25 g kristalsuiker 3 eidooiers Crème van pure chocolade 2,5 dl melk 2,5 dl slagroom 2 kaneelstokjes 3 eidooiers 50 g kristalsuiker 310 g chocolade, guanaja 1,5 blad gelatine Sinaasappelroom 6 eidooiers 100 g kristalsuiker 1,5 dl slagroom 0,5 vanillestokje 1,5 dl sinaasappelsap 8 g […]

Ingrediënten:BSavarin

 • 120 g chocolade, Manjari
 • 50 g roomboter
 • 3 eiwitten
 • 25 g kristalsuiker
 • 3 eidooiers

Crème van pure chocolade

 • 2,5 dl melk
 • 2,5 dl slagroom
 • 2 kaneelstokjes
 • 3 eidooiers
 • 50 g kristalsuiker
 • 310 g chocolade, guanaja
 • 1,5 blad gelatine

Sinaasappelroom

 • 6 eidooiers
 • 100 g kristalsuiker
 • 1,5 dl slagroom
 • 0,5 vanillestokje
 • 1,5 dl sinaasappelsap
 • 8 g sinaasappelpoeder
 • Chocoladesabayon

Bereidingswijze:
Smelt voor de savarin chocolade en boter au bain-marie. Klop eidooiers luchtig. Klop eiwit met suiker stijf. Spatel dooiers door eiwitten. Voeg chocolade toe. Spuit het mengsel in savarinvormpjes. Bak ze zes minuten af in de oven,180°C.

Breng voor de crème melk, room en kaneelstokjes aan de kook. Laat vijf minuten zachtjes trekken. Klop de eidooiers met suiker wit. Zeef de melkmassa op de witgeklopte eidooiers. Breng de compositie al roerend op 85°C. Neem de pan van het vuur. Voeg chocolade en geweekte gelatine toe. Laat de crème afkoelen. Doe deze in een spuitzak, bewaar in de koelkast.

Klop voor de sinaasappelroom eidooiers en suiker wit. Breng room met gespleten vanillestokje aan de kook. Laat op laag vuur tien minuten trekken. Giet room op witgeklopte eidooiers, voeg sinaasappelsap toe. Breng al roerend op 85°C. Giet de compositie door een zeef. Laat afkoelen.Maak op zoals op de foto.