artikel

Hangop met grapefruit

Horeca

Ingrediënten: 1 liter yoghurt 2 rode grapefruits ca. 4 eetlepels vloeibare honing Bereidingswijze:Leg een nat gemaakte schone theedoek in een zeef en plaats de zeef op een hoge kom Giet de yoghurt in de theedoek en laat deze ongeveer 12 uur uitlekken. Verwijder de schil van de grapefruits en snijd met een scherp mes het […]

Ingrediënten:

  • 1 liter yoghurt
  • 2 rode grapefruits
  • ca. 4 eetlepels vloeibare honing

Bereidingswijze:
Leg een nat gemaakte schone theedoek in een zeef en plaats de zeef op een hoge kom Giet de yoghurt in de theedoek en laat deze ongeveer 12 uur uitlekken. Verwijder de schil van de grapefruits en snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen vliezen weg. Probeer de partjes heel te houden. Vang het sap op.

Roer de honing en het opgevangen grapefruitsap door de dikke yoghurt, de hangop. Verdeel deze over schaaltjes. Garneer de hangop met partjes grapefruit.

Voedingswaarde per persoon: 11 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en vet, 144 kilocalorieën.