artikel

Heldere soep met oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten: 100 gram peultjes 1 kleine winterwortel of 3 worteltjes 150 gram oesterzwammen 1 eetlepel zonnebloemolie 1 teentje knoflook 3 cm verse gemberwortel 2 etlepels citroen- of limoensap 1 liter kippenbouillon 4 eetlepels oestersaus 2 eetlepels gehakte koriander Bereidingswijze:Maak de peultjes schoon. Schrap de wortel en snijd deze in schuine plakjes of reepjes. Borstel of […]

Ingrediënten:

  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine winterwortel of 3 worteltjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 etlepels citroen- of limoensap
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels gehakte koriander

Bereidingswijze:
Maak de peultjes schoon. Schrap de wortel en snijd deze in schuine plakjes of reepjes. Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gepelde geperste knoflook. Schpe de peultjes en wortel erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de geschilde, in plakjes gesneden gemberwortel toe en bak deze 1 minuut mee samen met de oesterzwammen.

Voeg citroensap, bouillon en oestersaus toe. Breng aan de kook en kook zachtjes totdat de groenten beetgaar zijn. Serveer de soep bestrooid met koriander.

Voedingswaarde per persoon: 3 gram eiwit, 3 gram vet, 6 gram koolhydraten, 63 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel