artikel

Hotdog broodje

Horeca

Ingrediënten:

 • 500 gram bloem
 • 10 gram gist instant
 • 1/2 theelepel suiker
 • 40 gram boter
 • ±250 ml. volle, koude melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel zout

Voor de vulling

 • 10 knakworstjes (in tweeën gesneden)
 • 10 plakjes ontbijtspek
 • 10 plakjes schouderham
 • picalilly
 • 4 eetlepels barbecuesaus
 • 1 theelepel maggi
 • 1 theelepel tabasco
 • 1 eetlepel water

Bereidingswijze saus:
Meng de barbecuesaus, de tabasco en de maggi. Doe er een klein beetje water bij, niet te veel want het moet een dikke saus blijven.

Bereidingswijze broodje:
Marineer de knakworst in de hierboven bescheven saus.

Meng de bloem, gist, suiker en boter in een mixerkom goed door elkaar heen. Meng vervolgens in een andere kom het ei met de melk. Voeg het melkmengsel beetje bij beetje toe aan de mix terwijl de mixer op een lage snelheid blijft kloppen. Voeg zout toe en laat de mixer kneden todat het een soepel deeg wordt (± 5 minuten).

Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de handen door todat het soepel aanvoelt. Vorm er een bolletje van, bedek het met een vochtige keukendoek en laat het gedurende 20 minuten rijzen.

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit, steek rondjes uit het deeg. Bestrijk de rondjes middenin met boter en schep er een halve theelepel picalilly op. Wentel de ham en het spek om de knakworsten. Leg 1 worst op de picalilly, bestrijk de helft van de rand van het deeg voorzichtig met water. Vouw dicht. Druk goed op de rand met de vork. Hierhaal dit ritueel met de rest van het deeg. Leg de broodjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes met ei. Laat ze ± 30 minuten narijzen. Bak ze vervolgens in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190º C mooi goudbruin.

Reageer op dit artikel