artikel

Kippensoep met kerrie en taugé

Horeca

Ingrediënten: 1 courgette 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes 200 gram kipfilet kippenbouillon 2 theelepels kerriepoeder 100 gram taugé 4 plakjes citroen Bereidingswijze:Rasp de geschilde courgette. Maak de lente-uitjes schoon. Breng 0,75 liter water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en temper de hittebron. Pocheerde de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar. Schpe de […]

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
  • 200 gram kipfilet
  • kippenbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 100 gram taugé
  • 4 plakjes citroen

Bereidingswijze:
Rasp de geschilde courgette. Maak de lente-uitjes schoon. Breng 0,75 liter water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en temper de hittebron. Pocheerde de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar. Schpe de kipfilet uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of smalle reepjes. Voeg de bouillon en de kerriepoeder toe aan het water in de pan. Breng de bouillon aan de kook en voeg de geraspte courgette toe. Laat 1 minuut koken en roer de kip, taugé en uitjes door de soep. Schep de soep in kommen en leg in elke kom een plakje citroen.

Voedingswaarde per persoon: 13 gram eiwit, 3 gram vet, 5 gram koolhydraten, 123 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel