artikel

Salade met rookvlees en gepocheerd ei

Horeca

Ingrediënten: 300 gram gemengde slablaadjes 2 stengels bleekselderij 4 eetlepels halvanaise 4 eetlepels kruidenbouillon 2 theelepels ketjap manis 8 plakken runderrookvlees 1 eetlepel witte azijn 4 verse eieren Bereidingswijze:Was en droog de slablaadjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Meng sla en bleekselderij door elkaar. Roer in […]

Ingrediënten:

  • 300 gram gemengde slablaadjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels halvanaise
  • 4 eetlepels kruidenbouillon
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 8 plakken runderrookvlees
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 4 verse eieren

Bereidingswijze:
Was en droog de slablaadjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Meng sla en bleekselderij door elkaar. Roer in een kom de halvanaise, de bouillon en de ketjap door elkaar.

Verdeel de gemengde sla over de borden. Besprenkel de sla met het halvanaise mengsel. Leg op elk bord sla 2 plakjes rookvlees. Giet in een koekenpan ongeveer 1 liter water en de azijn. Breng aan de kook.

Beek vlak boven het water de eieren en laat de inhoud van elk ei voorzichtig in ht water glijden Temper de hittebrond en houd het water tegen de kook aan. Bij niet-verse eiren wil het eiwit nog wel eens uitlopen. Schpe dat dan met een schuimspaan terug over de dooier. Laat de eieren ca. 5 minuten in het hete water liggen. Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan op de plakjes rookvlees.

Voedingswaarde per persoon: 14 gram eiwit, 13 gram vet, 4 gram koolhydraten, 189 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel