artikel

Soufflé van Marne Grand Cru, gemberroomijs en oblietjes

Horeca

Ingrediënten: 15 g boter 20 g poedersuiker 1dl melk 40 g basterdsuiker 20 g bloem 1 dl melk 15 g boter 2 eidooiers 3 dl Marne Grand Cru 3 eiwitten 60 g appels, Jonagold 4 dl Marne Grand Cru 20 g poedersuiker 4 bollen gemberroomijs 4 Oblierolletjes Bereidingswijze:Beboter voor de soufflé vier souffléschaaltjes van 0,25 […]

Ingrediënten:

 • 15 g boter
 • 20 g poedersuiker
 • 1dl melk
 • 40 g basterdsuiker
 • 20 g bloem
 • 1 dl melk
 • 15 g boter
 • 2 eidooiers
 • 3 dl Marne Grand Cru
 • 3 eiwitten
 • 60 g appels, Jonagold
 • 4 dl Marne Grand Cru
 • 20 g poedersuiker
 • 4 bollen gemberroomijs
 • 4 Oblierolletjes

Bereidingswijze:
Beboter voor de soufflé vier souffléschaaltjes van 0,25 l inhoud. Bestuif deze met poedersuiker. Breng melk en suiker aan de kook. Doe in melk geweekte bloem erbij. Roer het mengsel een paar minuten met een houten lepel op matig vuur, tot het dikker en gaarder wordt.

Neem de pan van het vuur. Roer de boter, de eierdooiers en de Marne Grand Cru erdoor. Klop eiwitten tot er stijve pieken op blijven staan. Schep door het mengsel.

Snijd de in Marne Grand Cru gemarineerde appel in dunne schijven, zodat deze in de vorm passen. Schep het mengsel laag om laag (mengsel, appel, enz.) in de souffléschaaltjes. Bak de soufflé af in de oven op 180 graden gedurende 25 minuten.

Strooi 2 minuten voor het einde van de baktijd poedersuiker over de soufflé. Deze zorgt voor een krokant laagje. Serveer met een bol gemberijs en garneer met oblierolletje.

Reageer op dit artikel