artikel

Vrij, Delft

Horeca

‘Een mooie lunch neerzetten. Dat is de bedoeling van lunchcafé Vrij.’ Dat zegt Miranda Staak (r ). Volgens de eigenares van deze nieuwe, Delftse zaak is er veel behoefte aan een goede lunch, die bij veel zaken een ondergeschoven kindje is.

‘Bij ons is alles vers en huisgemaakt en we vinden de presentatie enorm belangrijk.’ Haar menukaart heeft een mediterrane inslag. Gegrilde broodjes, bijvoorbeeld met Marokkaans lamsgehakt, een focaccia met gegrilde groente of een bol met tonijnsalade. Voor kinderen is er een broodje knakworst. In plaats van high tea serveert Vrij een ‘high wining’. Een karaf wijn vergezeld door een etagère met hartige hapjes. ‘Meer dan genoeg om je buik mee te vullen’, aldus Staak. De inrichting is mediterraan, maar vrij klassiek met een kroonluchter, houten lambrisering, houten tafels met Thonet-stoeltjes en een authentieke Portugese tegelvloer. De ambiance wordt gevuld met Cubaanse, Spaanse en Portugese klanken. Chef-kok is Miranda van den Berg.

Brabantse Turfmarkt 61. Tel. (015) 212 36 95. Capaciteit: 50 zitplaatsen; terras 45. Prijsindicatie: broodjes €6,-; high wining €17,50 p.p. Geopend van 09.30 tot 18.00 uur, ’s zomers tot 20.00 uur. Zo gesloten, vanaf april zo open.

Reageer op dit artikel