artikel

Auberginepuree met koriander

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 15 gram koriander, fijngehakt
  • 4 shoarmabroodjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Prik de aubergines rondom in en leg ze op de bakplaat. Rooster de aubergines in het miden van de oven in 30-40 minuten totdat de schil bruin begint te worden. Draai de aubergines in de tussentijd 2 tot 3 keer om.

Laat de aubergines iets afkoelen en halveer ze in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een maatbeker. Pers de knoflook boven het auberginevruchtvlees uit. Voeg komijn en sesamzaad toe. Pureer alles met de staafmixer. Schenk er ondertussen in een dun straaltje olijfolie bij totdat er een romige puree ontstaat. Schep er koriander door en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Rooster de shoarmabroodjes en snijd ze in vieren. Schep de auberginepuree op kleine brodjes en serveer er de pitapuntjes bij.