artikel

Buuren, Alphen a/d Rijn

Horeca

‘Nog nooit was eten bij de buren zo lekker.’ Onder dat motto openden Sascha Veereschild (l) en Stefan Fortuin brasserie Buuren. Hun concept: alles vers, topkwaliteit en seizoensgebonden. ‘We houden van gerechten met de volle smaak van vroeger, maar dan op een eigentijdse en eigenzinnige manier gecombineerd’, licht Sascha Veereschild toe.

Hij leerde z’n compagnon kennen in het Haagse hotel Des Indes, waar ze werkten als respectievelijk maître en souschef. De bevlogenheid voor hun vak leidde tot vriendschap. Vervolgens knoopten ze er nog enkele jaren bij Dudok in de hofstad aan vast. ‘Nu zijn we klaar om het publiek van onze persoonlijke kijk op gastheerschap en de goede keuken te laten genieten. We leggen ze echt in de watten.’

Brasserie Buuren is gehuisvest in enkele 175 jaar oude panden, die oorspronkelijk een woonhuis met paardenstallen bevatten en tegenwoordig onder Monumentenzorg vallen. De authentieke paardentrog is omgebouwd tot oesterbar en de entreedeuren zijn nog de originele staldeuren. Het etablissement heeft een groot terras aan de Oude Rijn.

Hooftstraat 161-163. Tel. (0172) 51 57 96. www.brasseriebuuren.nl. Capaciteit: 70 zitplaatsen; terras 80. Prijsindicatie: driegangenmenu €28,-. Geopend van 17.00 tot 23.00 uur; za/zo van 12.00 tot 23.00 uur. Di gesloten. In het seizoen dagelijks vanaf 12.00 uur.

Reageer op dit artikel