artikel

Chocola verlaagt kans op hartklachten

Horeca

Mannen die dagelijks 10 gram pure chocolade eten hebben minder kans op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit een 21 jaar durende studie van onderzoekers van de Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens de onderzoeker komt dit zeer waarschijnlijk door een hoge concentratie flavanolen, stoffen die ook voorkomen in onder meer rode wijn, appels en uien. Door de stoffen reageert het vaatstelsel beter op veranderingen in de bloedstroom.

Sinds 1985 volgden de onderzoekers ongeveer vijfhonderd mannen van 65 jaar en ouder uit de gemeente Zutphen. Hun voeding en leefstijl werd wetenschappelijk onder de loep genomen. De bevindingen van het onderzoek verschenen in het Amerikaanse tijdschrift The Archives of Internal Medicine.

Reageer op dit artikel