artikel

Chocoladetaartje met cocholadeijs en gemarineerde aardbeien met chocoladegrunch

Horeca

Ingrediënten: chocoladetaartje 2 eieren 2 eidooiers 45 g kristalsuiker 125 g roomboter 125 g pure chocolade 45 g bloem grunch 15 g cacaopoeder 35 g pure chocolade 135 g bloem 100 g roomboter 80 g bruine basterdsuiker chocoladeijs 7,5 dl water 150 g pure chocolade 350 g kristalsuiker 10 g cacaopoeder 2 eidooiers 1 dl […]

Ingrediënten:

 • chocoladetaartje
 • 2 eieren
 • 2 eidooiers
 • 45 g kristalsuiker
 • 125 g roomboter
 • 125 g pure chocolade
 • 45 g bloem

 • grunch
 • 15 g cacaopoeder
 • 35 g pure chocolade
 • 135 g bloem
 • 100 g roomboter
 • 80 g bruine basterdsuiker

 • chocoladeijs
 • 7,5 dl water
 • 150 g pure chocolade
 • 350 g kristalsuiker
 • 10 g cacaopoeder
 • 2 eidooiers
 • 1 dl slagroom

 • gemarineerde aardbeien
 • 200 g aardbeien
 • 0,5 dl aardbeiencoulis

Bereidingswijze:
Doe voor het taartje eidooiers, eieren en suiker in een bekken. Klop dit mengsel wit en luchtig met de mixer. Voeg al draaiend bijna alle gesmolten boter toe, daarna de gesmolten chocolade. Spatel bloem door de massa. Smeer 4 vormpjes in met de resterende gesmolten boter. Bestuif met bloem. Verdeel de chocolademassa over vier vormpjes. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Meng voor de grunch alle ingrediënten bij elkaar met een mixer tot een rullig kruimeldeeg. Verdeel het deeg op een bakplaat met vetvrij papier. Plaats 12 minuten in de oven op 160 graden Celsius. Roer het deeg regelmatig met een garde om het rullig te houden.

Breng voor het ijs water, chocolade, suiker en cacaopoeder aan de kook. Haal de compositie van het vuur af. Laat afkoelen tot 80 graden Celsius. Voeg de eidooiers en room toe. Meng het geheel. Laat verder afkoelen. Draai de compositie ongeveer 1 uur in de ijsmachine. Bewaar in de vriezer.Zet de taartjes 6 minuten in de oven op 160 graden Celsius.

Snijd de aardbeien. Marineer ze in de coulis. Verdeel de aardbeien over 4 glaasjes. Verdeel de chocoladegrunch erover. Schep het ijs in glaasjes. Stort de taartjes. Maak op zoals op de foto.

Reageer op dit artikel