artikel

Courgetteflensje

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 100 gram pittige kaas, geraspt
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:
Snijd de uiteindes van de courgettes af en schijd de courgette in lange, dunne plakken schaven. Klop in een kom eieren met melk los. Zeef de bloem erboven en roer het geheel tot een glad beslag. Meng de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit een kwart van de olijfolie in een koekenpan en schep een kwart van het beslag in de pan. Draai de pan, zodat de hele bodem met een dun laagje beslag wordt bedekt. Leg er enkele plakken courgette op en bak het flensje op matig vuur aan beide kanten. Leg het flensje op het bord en maal de citroenpeper erboven. Besprenkel met basilicumolie en serveer met wortelsalade.

Reageer op dit artikel