artikel

Datum uitlevering cateringontvoering nog niet bekend

Horeca

Justitie in Amsterdam weet nog niet wanneer Izaan M., een van de hoofdverdachten in de ontvoeringszaak rond cateraar Claudia Melchers, naar Nederland komt. Hij zit op dit moment nog vast in Brazilië, in afwachting van zijn uitlevering.

Tijdens een pro forma-zitting in januari, wist de officier van justitie te vertellen dat M. binnen drie maanden naar Nederland zou komen. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Braziliaanse justitie er nog altijd vanuit dat dit snel zal gebeuren. Wanneer precies is echter nog niet duidelijk. Amsterdam heeft hierover regelmatig telefonisch contact met de collega’s in Brazilië, aldus de zegsman. Maandag vindt wederom een pro forma-zitting plaats over de Melchers-zaak. Dan staan vier andere verdachten terecht van de ontvoering van de eigenaresse van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC.

Reageer op dit artikel