artikel

‘Zet cocabladeren op schoolmenu

Horeca

Cocabladeren hebben meer voedingswaarde dan melk en moeten daarom op het lunchmenu van scholen komen te staan.

Tot die opmerkelijke conclusie is de kersverse Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca gekomen na bestudering van wetenschappelijke studies van het ministerie van Volksgezondheid en de Amerikaanse Harvard-universiteit.

‘Onze kinderen hebben calcium nodig en cocabladeren bevatten meer calcium dan melk’, aldus Choquehuanca. ‘Misschien moeten we onze kinderen bij de lunch cocabladeren geven in plaats van melk’, zei hij verder. Oud-minister van Onderwijs Tito Hoz de Vila is het niet met de bewindsman eens. Kinderen zitten volgens hem ‘weg te dutten in de klas’ als ze het goedje tot zich nemen.

De nieuwbakken president Evo Morales dankt zijn verkiezing aan de brede steun die hij geniet bij de arme cocaboeren in Bolivia. Hij heeft steeds gezegd dat de cocateelt wat hem betreft moet blijven bestaan. De Verenigde Staten willen die juist ontmantelen. Coca is de grondstof voor cocaïne.

Reageer op dit artikel